Over Mij

Kunsfotografie van Sander van Laar

Sander van Laar Pixellaar fotografie, Laat zich veelal inspireren door de oude meesters. Oude meesters zoals Rembrandt, Pietersz, Caravagio en natuurlijk Johannes Vermeer, maar ook hedendaagse fotografen Erwin Olaf, Vanfleteren.

Pixellaar werkt vanuit een een zolderstudio van 3.25 bij 4 meter, voor grotere projecten gebruikt hij een grotere studio.
Hij werkt het liefst zo primitief mogelijk.
Hij werk met Elincrome  (Studiolampen) en een grote muur met verschillende kleurrollen & doeken.
Het is voor hem heel belangrijk hoe het licht speelt met het object of model. Dat spel van licht speelt bij Sander een belangrijke rol in zijn beelden. Dramatisch contrasten en de fluweelzachte gezichten dat doet vaak mensen denken aan schilderijachtig tafareel.

Hij is echte een beeldmaker die graag in projecten werkt, Hij noemt zichzelf ook meer een visual artiest / kunstenaar dan fotograaf.
De camera is alleen voor hem een gereedschap om volop te kunnen werken met lichtval en kleur en de prachtige details in een portret of in een stof te kunnen belichten. Na een druk op de ontspanknop is Sander pas halverwege zijn creatieve proces. Gemiddeld besteed hij wel acht tot zestien uur aan beeldbewerking van een foto.

“Ik begin eerst met retoucheren van de foto, pukkels en rondvliegende haren verwijderd hij met een handomdraai.
Ik leg soms wel 100 lagen over elkaar heen met soms een laag dat maar 3% opacitiy heeft. zo creer je prachtige contouren van gezichten en details op stoffen enzo.”

Voor Sander is het net een schilderij; bij werk je ook met soms wel 50 lagen, zo creerd hij de prachtigste bloemstillevens en/of portretten.

Een echte Pixelfreak die op elke foto die hij maakt zijn stempel wilt zetten!
Wil je meer weten kijk dan in zijn portofolio of volg hem op Facebook of instagram.